Йоло Георгиев – сегашен председател на „Футболният съюз на глухите в България” основан 2006 г. и Футболен клуб на глухите „Урбих” – София 1936 г. Той е главният инициатор за възобновяването на големия футбол като любим спорт на глухите.
  Роден: през 1973 г. в гр. Лом, завършва средното си образование в Софийското училище за деца с
увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев”

     Още 11 годишен се включва активно във футболния спорт. През 1988 г. вече 15 годишен го приемат
като нападател в Софийския футболен отбор „Урбих”.- София 1936 г.

  През 1989 г. го включват и в Националния отбор на „Съюза на глухите в България”, където на първото младежко първенство по футбол отборът печели златен медал.
 През 1990 г. го избират за най-добър глух футболист на България за годината. Като състезател в Националния отбор той взима участие в Европейското първенство по футбол в Гърция, България, Русия и Германия през същата година и в Републикански шампионат по футбол за глухи.
  През 1991 г. в гр. Приморско, където участват отбори на Русия, България, Унгария, Полша и Чехия, българският отбор където играе Йоло Георгиев се класира на второ място с сребърен медал. А през 1992 г. – в Балканско първенство по футбол за глухи, отборът пак с негово участие се класира на  първо място със златен медал.
  През 1993 г. когато България е домакин на XVII Световни тихи летни игри на глухите – и в тях Йоло Георгиев е включен в състава на Националните отбори по футбол където се класира на шесто място.
  През 1996 г. на световното първенство по лека атлетика за глухи в Германия той се класира на трето място с бронзов медал в дисциплината бягане 4 х 100 м.
  През 1999 г. той е първият и единствен глух футболист включен в състав на чуващи футболисти в отбор „Казичене”, с които участвува в контролата на Аматьорската лига и с него влиза в „В група”. Бил е голмайстор на много републикански и международни срещи по футбол. В периода 2001-2003 г. участва заедно с чуващи футболисти общо в 13 срещи по футбол в Казичене, Долна Баня и Левски.
  През 2004 г.  участва  в Европейското първенство по лека атлетика за глухи в зала, където той се
представя в дисциплината гладко бягане 4 х 100м. Успява да се класира на 6 място.
 След тези успехи се амбицира и започва да учи в Националната спортна академия, треньорската школа
по футбол, където му е призната квалификация учител-треньор по футбол през 2005 г.

 

 

    Горан Горанов – сегашен заместник председател на „Футболен съюз на глухите в България”основан 2006 г. и Футболен клуб на глухите „Урбих”- София 1936 г.
Роден: през 29.02.1972 г. в гр. Лом, той завършва средното си образование в Софийското училище за деца с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев”.

1996 година - Златен медал на Републиканско първенство по борба. Световно първенство по борба. - 5 място 2008 г. В Aрмения - 5 място.

 

   

В момента има 105  гости и няма потребители и в сайта

© ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ - ФУТБОЛЕН СЪЮЗ НА ГЛУХИТЕ В БЪЛГАРИЯ